淮南商务英语考试解析高考试题三

来源:淮南商务英语考试 作者:高考试题 时间:2018-09-13 19:53 点击:

淮南商务英语考试解析高考试题三

阅读理解 说明文 位于科技前沿的无人驾驶的自动化车辆在英国、新加坡和美国的不同前景 ★★★☆☆ 6分钟

This month, Germany’s transport minister, Alexander Dobrindt, proposed the first set of rules for autonomous vehicles(自主驾驶车辆). They would define the driver’s role in such cars and govern how such cars perform in crashes where lives might be lost. 

The proposal attempts to deal with what some call the “death valley” of autonomous vehicles: the grey area between semi-autonomous and fully driverless cars that could delay the driverless future.

Dobrindt wants three things: that a car always chooses property(财产) damage over personal injury; that it never distinguishes between humans based on age or race; and that if a human removes his or her hands from the driving wheel — to check email, say — the car’s maker is responsible if there is a crash.

淮南商务英语考试,高考试题

“The change to the road traffic law will permit fully automatic driving,” says Dobrindt. It will put fully driverless cars on an equal legal footing to human drivers, he says.

Who is responsible for the operation of such vehicles is not clear among car makers, consumers and lawyers. “The liability(法律责任) issue is the biggest one of them all,” says Natasha Merat at the University of Leeds, UK.

An assumption behind UK insurance for driverless cars, introduced earlier this year, insists that a human “be watchful and monitoring the road” at every moment.

But that is not what many people have in mind when thinking of driverless cars. “When you say ‘driverless cars’, people expect driverless cars.” Merat says. “You know — no driver.”

Because of the confusion, Merat thinks some car makers will wait until vehicles can be fully automated without operation.

Driverless cars may end up being a form of public transport rather than vehicles you own, says Ryan Calo at Stanford University, California. That is happening in the UK and Singapore, where government-provided driverless vehicles are being launched.

That would go down poorly in the US, however. “The idea that the government would take over driverless cars and treat them as a public good would get absolutely nowhere here,” says Calo.

淮南商务英语考试,高考试题

46. What does the phrase “death valley” in Paragraph 2 refer to?

A. A place where cars often break down.

B. A case where passing a law is impossible.

C. An area where no driving is permitted. 

D. A situation where drivers’ role is not clear.

47. The proposal put forward by Dobrindt aims to __________.

A. stop people from breaking traffic rules

B. help promote fully automatic driving

C. protect drivers of all ages and races

D. prevent serious property damage

48. What do consumers think of the operation of driverless cars?

A. It should get the attention of insurance companies.

B. It should be the main concern of law makers.

C. It should not cause deadly traffic accidents.

D. It should involve no human responsibility.

49. Driverless vehicles in public transport see no bright future in _________.

A. Singapore B. the UK

C. the US D. Germany

50. What could be the best title for the passage?

A. Autonomous Driving: Whose Liability?

B. Fully Automatic Cars: A New Breakthrough

C. Autonomous Vehicles: Driver Removed!

D. Driverless Cars: Root of Road Accidents

淮南商务英语考试高考试题

 46.D 【解析】根据第二段的句子the grey area between semi-autonomous and fully driverless cars that could delay the driverless future可知选D。

考点:考查词义猜测。

47.B 【解析】根据第二段内容The proposal attempts to deal with what some call the “death valley” of autonomous vehicles…可知选B。

考点:考查推理判断。

48. D【解析】根据第六、七、八段内容可知选D。

考点:考查细节理解。

49.C 【解析】根据最后一段That would go down poorly in the US, however. “The idea that the government would take over driverless cars and treat them as a public good would get absolutely nowhere here,” says Calo.可知选C。

考点:考查细节理解。

50.A 【解析】通读全文可以知道,本文主要讲述了谁来对无人驾驶的机动车辆负责。故选A。

考点:考查标题归纳。

以上是淮南商务英语考试名师宫灿灿点评解析高考试题三

栏目导航

  1. 英语辅导

猜你喜欢英语培训

英语培训热门文章

英语培训头条信息

英语培训最新信息

英语培训推荐信息

英语培训特荐信息

英语培训滚动信息

英语培训重点信息

英语培训图文信息

英语培训跳转信息

学历评测