昆明暑假英语辅导班解析英语语篇基础练习

来源:暑假辅导 作者:小学辅导 时间:2018-10-03 15:51 点击:

昆明暑假英语辅导班解析英语语篇基础练习

语篇

第一部分:复习要点:

1. 下面是本册要复习的日常生活用语,你知道它们的意思吗?

   (1) Good morning / afternoon / evening.

(2) Can I help you?

   (3) What can I do for you?

   (4) I’ll take it/them.

   (5) You mean that girl with a red cap?

   (6) Why don’t you come to my apartment?

   (7) See you after school.

   (8) Let’s help them.

   (9) Could he help us?

      Of course.

   (10) Oh dear!

   (11) How do you do?

       How do you do?

   (12) Goodbye! Bye-bye!

2. 在交际的过程中要注意的问题:

   (1) 必须注意使用礼貌用语,遵守交际的基本礼仪;

   (2) 必须尊重对方的风俗习惯;

   (3) 应该注意说话的情景,使用合理的语言;

   (4) 在说话时要善于克服语言障碍,维持交际。

昆明暑假英语辅导班

第二部分:练习

1. Read the words and choose the right response. 读中文描述的情景选择适当的答语。

  (1) 初次见面,你应该如何向别人问好?                           (  )

     A. How are you?         

B. How do you do?          

C. My name is John. What’s your name?

  (2) 下面哪一句不是道别的用语?                                  (  )

     A. Good morning. 

B. See you!

     C. Goodbye!

  (3) 你想邀请你的朋友一起帮助Tom,你应该如何向你的朋友说?      (  )

     A. Let’s help Tom.

     B. Can you help her?

     C. What can I do for you?

  (4) 当你进入商店的时候,商店的售货员会说什么?                  (  )

     A. What do you want?

     B. Can I help you?

     C. Why do you come here?

  (5) 你想告诉售货员你想买一件蓝色的大衣,你应该怎样说?          (  )

     A. I’d like a blue coat.

     B: What coat do you have?

     C. Are there any coats in your shop?

  (6) 你想询问那条裤子的价格,你应该如何问?                      (  )

     A. How much is that?

     B: How much are the trousers?

     C. I like the trousers.

  (7) 经过与售货员的谈论,你决定买那条裤子,你应该怎样说?        (  )

     A. I want to buy the shorts.

     B. I’d like to buy the trousers.

     C. I’ll take them.

  (8) 下面哪一句表示惊讶?                                        (  )

     A. I see.

     B. That’s all right.

     C. Oh dear!

  (9) 晚上见到别人,如何向他问好?                                (  )

     A. Good night.

     B. Good evening.

     C. I’m very well, thanks. And you?

  (10) 对别人的询问表示肯定,你可以怎样说?                       (  )

     A. Yes, of course.

     B. I don’t know.

     C. It’s not true.

小学英语四年级

2. Choose the best response. 读句子,选择最佳的答语。

  (1) How are you?                                                 (  )

     A. How are you?

     B. How do you do?

     C. I’m OK, thank you. And you?

  (2) Can I help you?                                                (  )

     A. No, you can’t.

     B. No, you don’t.

     C. No, thanks.

  (3) Do you have any green T-shirts?                                   (  )

     A. Yes, we are.

     B. Of course.

     C. Yes, it is.

  (4) How much is the white dress?                                     (  )

     A. It’s 80 yuan.

     B. They’re 80 yuan.

     C. There are 80.

  (5) Who’s the boy over there?.                                       (  )

     A. He’s my friend Jim.

     B. Yes, he is.

     C. He’s from America.

  (6) Whose jacket is this?                                            (  )

     A. It’s a green jacket.

     B. It’s Tim’s jacket, I think.

     C. Yes, it is.

  (7) What do you want to be when you grow up?                         (  )

     A. Yes, I do.

     B. Yes, I want to be a teacher.

     C. I want to be a teacher.

  (8) What does your father do?                                       (  )

     A. Yes, he is.

     B. My father is in the bank.

     C. He’s a bank manager.

  (9) Where is the cat?                                               (  )

     A. It’s at the top of the house.

     B. It’s from Beijing.

     C. It’s Brown.

  (10) What colour are the jeans?                                      (  )

     A. It’s blue.

     B. They’re blue.

     C. Yes, they are.

3. Match the sentences in Column I with the sentences in Column

II. 把I部分的问题与II部分的答案配对。把I部分的问题的英文大写编号写在II部分相应的答案前的括号内。

     I.                                            II. 

  A. Are there any policemen over there?           (  ) (1) Yes, they are.

  B. Are the children from Japan?                 (  ) (2) Yes, there are.

  C. Do the children get up late on weekdays?       (  ) (3) No, I can’t.

  D. Can you see that cat?                       (  ) (4) No, they don’t.

  E. How much are the trousers?                  (  ) (5) On the playground.

  F. When do you usually go there?                (  ) (6) 140 yuan.

  G. Where do they play football?                 (  ) (7) On Friday.

4. 选用适当的词填空,使对话成立。

   I. 

   (Bill and Jane are near a big tree.)

   Bob:  Hey, Jane. ___________ you see that white cat?

   Jane:  ___________?

   Bob:   In the tree. She can’t ___________ down.

   Jane:  ___________ cat is it?

   Bob:   It’s Mrs Green’s cat. 

   Jane:  ___________ can we do?

   Bob:   Let me climb (攀登) the tree.

   Jane:  Oh no! That’s dangerous.

   Bob:   Isn’t your brother a fireman?

   Jane:   Yes, he __________.

   Bob:   __________ he help?

   Jane:  Yes, of __________.

   Bob:   Let me go and ask __________.

  II.

  (Jim and Liu Bin are talking about their heroes.)

  Jim:     Hello, Liu Bin. Are you __________ China?

  Liu Bin:  Yes, I _________.

  Jim:     __________ you’re your father your hero?

  Liu Bin:  No, __________. But I like my parents.

Jim:     __________ your hero then?

  Liu Bin:  Yao Ming.

Jim:     Yao Ming? __________ he?

  Liu Bin:  He’s _________ athlete. He plays basketball very __________.

           __________ your hero?

Jim:     Rooney.

  Liu Bin:  __________ he?

  Jim:     He’s a British football player. He plays football very ___________.

  III

  (Mr Chen and Lin Dong are on the playground.)

  Miss Chen: Hey, Lily. ___________ your favourite sport?

  Lily       My favourite sport is tennis.

  Mr Chen:   ___________ you often play tennis?

  Lily:       Yes, I often play __________ my father.

  Mr Chen:   ___________ do you play tennis?

  Lily:       ___________ Saturday and Sunday.

  Mr Chen:   Look at that girl __________ a red T-shirt. __________ she?

  Lily:       You mean the girl __________ long hair?

  Mr Chen:   Yes.

  Lily:       She’s Lin Dandan. She skips very well. 

5. Choose the words in the box to fill in the blanks. 选用适当的内容填空。

  I.

A. I’ll take it

B. How much is it

C. Here’s you change

D. Bye

E. Can I help you

F. Do you like this one

G. What colour do you want

  (Tim wants to buy a yellow T-shirt. He comes into a shop.)

  Assistant: (1)__________________?

  Tim:     I’d like a T-shirt?

  Assistant: (2)__________________?

  Tim:     I want to buy a yellow one.

  Assistant: (3)__________________?

  Tim:     Yes, but I think it’s too big.

  Assistant: What about this one?

  Tim:     Yes, it’s nice. (4)________________?

  Assistant: Thirty yuan.

  Tim:     (5)____________________.

  Assistant: Thank you. (6)__________________. Bye-bye!

  Tom:     (7)____________________!

  II.

A. I play computer games

B. In my bedroom

C. but I play computer games after I do my homework

D. Yes, I do

E. At about 11:30

F. In my bedroom

  (Ma Yukun and Jim are talking about their daily routines.)

  Ma Yukun: Do you often sleep late on Saturday, Jim?

  Jim:      (1)____________________.

  Ma Yukun: What do you do at night on Saturday?

  Jim:      (2)____________________.

  Ma Yukun: When do you go to bed on at night on Saturday?

  Jim:      (3)____________________.

  Ma Yukun: Where do you play computer games?

  Jim:      (4)____________________.

  Ma Yukun: Do your parents like that?

  Jim:      I don’t know, (5)____________________.

6. Choose the right words to fill in the blanks. 选用适当的单词填空式短文意思完整。

Look __________(on, at) that girl. She is           (my, Mike) cousin and she is ___________(my, I) friend. She is from (Britain / British). She is tall and           (week / thin). Today she is wearing a white          (cap / cat). And she is wearing a pair           (of, with) purple trousers. She is           (beautiful / handsome). I like           (she / her) very much.

英语基础练习

第二部分练习参考答案:

1. (1) B  (2) A  (3) A  (4) B  (5) A  (6) B  (7) B  (8) C  (9) B  (10) A

2. (1) C  (2) C  (3) B  (4) A  (5) A  (6) B  (7) C  (8) C  (9) A  (10) B

3. (1) B  (2) A  (3) D  (4) C  (5) G  (6) E  (7) F

4. I. Can, Where, get, Whose, What, is, Can/Could, course, him

  II. from, am, Is, isn’t, Who’s, Who’s, an, well, Who’s, Who’s, well

III. What’s, Do, When, in, Who’s, with

5. I. (1) E  (2) G  (3) F  (4) B  (5) A  (6) C  (7) D

  II. (1) D  (2) A  (3) E  (4) F  (5) C

6. at, my, my, Britain, thin, cap, of, beautiful, her

以上由云南昆明暑假英语辅导班名师宫灿灿解析英语语篇基础练习

栏目导航

  1. 英语辅导

猜你喜欢小学暑假辅导

小学暑假辅导热门文章

小学暑假辅导头条信息

小学暑假辅导最新信息

小学暑假辅导推荐信息

小学暑假辅导特荐信息

小学暑假辅导滚动信息

小学暑假辅导重点信息

小学暑假辅导图文信息

小学暑假辅导跳转信息

学历评测