2020届高三百所名校好题之阅读理解2

来源:未知 作者:高考提分狙击手 时间:2020-08-06 09:58 点击:

2020届高三百所名校好题速递分项汇编(2)之阅读填空

【河南省2020届高三入学摸底】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Food will become healthier and the food choices will become smarter and promote healthy eating once your kitchen is well organized.    16   . They also give you a head start to start establishing a kitchen that encourages you to eat quality food.

Keep fresh spices and herbs within reachable distance. When you add fresh herbs to your food, you can make it not only healthy but also delicious, which will help you in actively avoiding unhealthy foods like salt, butter, etc. These foods are known to raise the deliciousness. This is why it is hard for us to let it go initially.    17   , it becomes much easier to form good eating habits.

Keep all your healthy items close at hand. Place all the low-calorie snacks easy to reach so that your first response is to grab something healthy when you have a hunger pang.    18   . They can be accessed only when you are facing extreme desire. This way, you can avoid the evil thought of grabbing one every time you enter the storeroom.

Keep all your small appliances (电器) handy.    19   , chances are that they will end up at the back of the cabinet, never to be used again. Bring out all your small appliances like a juicer that has been eating dirt in your storage cupboards.

  20  . Remove all the items from the fridge and clean it properly. You can also organize it in such a way that all your healthy food and produce are in the front and the other items are at the back.

A. Keep your fridge organized

B Make your fridge easy to clean

C. You can also add an iPad station in the kitchen

D. These ideas will be helpful in better organizing your kitchen

E. But once there are tastier and healthier alternatives within reach

F. When you have to put in far too much effort to locate the small items

G. You can also hide all your chocolates in a place where they are not visible to you

【答案】16.D17.E18.G19.F20.A

【解析】这是一篇说眀文。短文就如何合理规划厨房,可以让我们吃得更健康提出了几点建议。

16.由“They also give you a head start to start establishing a kitchen that encourages you to eat quality food.”可知,他们也给你一个良好的开始去建立一个厨房,鼓励你吃高质量的食物。所以小题1要与后一句为并列关系,来说明几种建议的益处同时引出下文中的几点建议。故D选项“这些想法将有助于更好地组织你的厨房”切题。故选D项。

17.由“it becomes much easier to form good eating habits.”可知,养成良好的饮食习惯将变得更简单。所以小题2要补充完整这个状语从句,且表示条件。故E选项“但是如果有更美味更健康的选择”切题。故选E项。

18.由“ They can be accessed only when you are facing extreme desire”可知,只有当你实在抵制不了那种欲望的时候才能拿出来吃。所以小题3要与下一句为承接关系。故E选项“你也可以把你所有的巧克力都藏在你看不见的地方”切题。故选G项。

19.由“chances are that they will end up at the back of the cabinet, never to be used again”可知,很有可能这些电器最后的结局就是在橱柜后面积满灰尘,永不再用。所以小题4要补充完这个从句,且表示时间,意在说明本段的主题“把你所有的小电器放在手边”。故F选项“当你不得不花太多的精力去寻找这些小东西时”切题。故选F项。

20.由“Remove all the items from the fridge and clean it properly. You can also organize it in such a way that all your healthy food and produce are in the front and the other items are at the back.”可知,把冰箱里所有的东西都拿出来,好好清洁一下。你也可以把所有的健康食品和农产品放在前面,其它的放在后面。所以本段在说明保持你的冰箱井然有序也就是是小题5本段的小标题所要说明的内容。故A选项“保持你的冰箱井然有序”切题。故选A项。

【2020届重庆市一中高三上学期摸底】根据短文内容从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 选项中有两项为多余选项

Lead has proved to be a useful metal.    16    It goes into car batteries and also helps make bright pigments, used to paint walls, metal work and toys.

   17    In the worst cases it causes comas(昏迷)and death. More often its effects are slow but harmful. Research shows that lead is a threat to little babies, who are most likely to take in dust and paint chips that contain lead. Their brains can be easily harmed.    18   

The dangers of lead have long been known. American banned it from paint 40 years ago, and by the late 1990s leaded petrol had been stopped gradually in almost all rich countries. But the effects continue to exist.    19    The situation is more alarming in the poor world, where the use of lead-based paints is spreading. As people in Asia and Africa become richer, they start to decorate their homes, but the paint they use, even from pots labeled "lead-free,", often contains it.

It is neither difficult nor expensive to stop using lead.    20    And industrial use is no exception, because the contamination (污染物)spreads and industrial paint inevitably finds its way into the consumer market. Yet only four sub-Saharan African countries have formally placed bans and local factories are often unaware of the harm that lead causes.

A. Yet lead is also a poison.

B. It turns up everywhere.

C. All countries should ban lead in paint.

D. Half a million American children are diagnosed with lead poisoning.

E. There is no excuse for poor countries to repeat the mistake of rich ones.

F. Taking some simple precautions can help protect you and your family from lead exposure.

G. But only years after exposure are the results apparent in lower IQ and learning disabilities.

【答案】16.B17.A18.G19.D20.C

【解析】本文是一篇说明文,介绍了铅的应用及危害。

16.根据空后的“It goes into car batteries and also helps make bright pigments, used to paint walls, metal work and toys.”可知,它可用于汽车电池,也可用于制造明亮的颜料,用于粉刷墙壁、金属制品和玩具,故B项(它的应用很广泛)符合语境。

17.根据空后的“In the worst cases it causes comas(昏迷)and death.”可知,在最严重的情况是它可以导致昏迷和死亡,故A项(然而,铅也有毒)符合语境。

18.根据空前的“Research shows that lead is a threat to little babies, who are most likely to take in dust and paint chips that contain lead. Their brains can be easily harmed.”可知,研究表明,铅对婴儿是一种威胁,他们最有可能吸入含有铅的灰尘和涂料碎片,这让他们的大脑很容易受到伤害,故G项(但仅仅几年之后,这一结果就在智商和学习障碍方面显现出来)符合语境。

19.根据空前的“But the effects continue to exist.”可知,铅的影响仍然存在,此处举例说明它的影响,故D项(50万美国儿童被诊断出铅中毒)符合语境。

20.根据空后的“And industrial use is no exception”可知,应全面禁止铅的使用,工业用途也不例外,故C项(所有国家都应该禁止涂料中含铅)符合语境。

【湖南省长沙市第一中学2020届高三第一次月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Delayed onset (开始)muscle soreness is a common result of physical activities that stress the muscle tissue beyond what it is accustomed to. Performing any type of physical activity, including working out, can cause delayed onset muscle soreness.    12   

Vary your exercise routine.    13    Mix up your physical activities by doing both cardio(心 脏的)and weight training.

Warm up and cool down for 5-10 minutes each. Do a slower version of your exercise before and afterwards. Warming up helps to warm your muscles in preparation.    14   

Stop before your body is physically overtaxed(使 超负荷)or in pain. If you arc doing a physical activity and start to feel pain, then it's time to take a break or stop entirely for the day.

   15    Signals of a worn-out muscle system can include sharp pains, cramps(抽筋),or even loss of muscle power.

   16    A foam(泡沫)roller is exactly what it sounds like, a small tube-shaped piece of foam. Sit on an exercise mat on the floor and position the roller to one side of your sore muscles. Apply gentle pressure as you roll the foam over your muscles. Repeat this rolling motion until you feel your muscles begin to release.

A. Apply a foam roller to your sore muscles for 5-10 minutes.

B. Cooling down allows your body temperature to return to resting levels.

C. It's also important to build up any training plan slowly to avoid overtaxing your body early on.

D. If you perform the same action day after day, then your muscles will get overly tired, instead of strengthening.

E. Most of the soreness should only last for 24-72 hours, but there are ways to avoid the delayed onset muscle soreness.

F. Before running or playing an intensive sport, the athletes might slowly jog to warm their muscles and increase their heart rate.

G. However, delayed onset muscle soreness isn't necessarily as bad as it sounds, for it's a sign that your body is on the move to improvements in strength.

【答案】12.E13.D14.B15.C16.A

【解析】这是一篇说明文。文章介绍避免肌肉酸痛的延迟发作的一些方法。

12.根据上文Performing any type of physical activity, including working out, can cause delayed onset muscle soreness.(进行任何类型的体育活动,包括锻炼,都会导致肌肉酸痛延迟发作。)以及下文为介绍避免肌肉酸痛的延迟发作的方法。可知选E“大部分的疼痛应该只持续24-72小时,但是有一些方法可以避免肌肉酸痛的延迟发作。”故选E。

13.根据下文Mix up your physical activities by doing both cardio and weight training.(通过有氧运动和重量训练来混合你的身体活动。)可知是在建议采取不同的方式锻炼,以避免肌肉过度疲劳而导致酸痛。故选D。

14.根据本段小标题Warm up and cool down for 5-10 minutes each.(热身和冷却各5-10分钟。)中cool down可对应到B选项中Cooling down。表示“降温使你的体温恢复到休息的水平。”故选B。

15.根据本段小标题Stop before your body is physically over-taxedor in pain.(在你的身体过度劳累或疼痛之前停止。)中over-taxedor可对应到C选项中overtaxing,表示“同样重要的是,制定一个缓慢的训练计划,以避免你的身体在早期过度劳累。”符合语境。故选C。

16.根据下文A foam roller is exactly what it sounds like, a small tube-shaped piece of foam.(泡沫滚轮就是它听起来的样子,一个小的管状泡沫。)中foam可对应到A选项Apply a foam roller to your sore muscles for 5-10 minutes.(在酸痛的肌肉上使用泡沫滚轮5-10分钟。)符合语境。故选A。

【内蒙古自治区鄂尔多斯市一中2019—2020学年高三上学期9月月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。有两项为多余选项。

If something that you’re doing doesn’t challenge you, then it doesn’t change you. We all need some normal stress in our lives, after all.   16  . So challenge the following limits:

1. Figure out what you’re scared of and do it continuously.

If you’re a salesman,and you’re scared of talking to people personally or over the phone now,instead of being scared and thinking you'll fail, spend at least five minutes a day to pick up the phone and make a call.    17     But don’t stop on the first try! Eventually, you can look at fear in the eye and say,“Go on. I’m not scared!”

2.Take a class for a hobby you’ve been wanting to develop

Make sure this hobby is not linked to your career; you have to relax and relieve your stress while performing this.     18     Apart from helping you challenge yourself, taking a class for your hobby may also give you extra income.

3.Set aside at least nine minutes a day for physical exercise.

  19   A simple 9-minute run around your neighborhood can do wonders for yourself* Exercise can not only help you maintain your regular weight,but also make you feel better about yourself.

4.Travel and allow yourself to be interested in new people.

Don’t just limit yourself to your fellow travelers—try to connect with the service staff. You never know what kind of people they’re going to be* Get out of your house or go online right now to book your class.    20   

A.You should do it continuously.

B.Someone may hang up on you.

C.You don’t need to go to the gym.

D. Running in the gym may be a better choice.

E. Start to travel now and learn to challenge yourself.

F. Some examples might be cooking,sewing, painting and so on.

G. You can never see any improvement if you stick to your comfort zone.

【答案】16.G17.B18.F19.C20.E

【吉林省梅河口市第五中学等校2020届高三上学期8月联考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The history of writing instruments, with which humans have recorded and conveyed thoughts and feelings, is the history of civilization itself. This is how we know about our ancestors and their life.

The handy sharpened-stone was adapted into the first writing instrument. Around 24,000 BC, the cave man started drawing pictures with the stone onto the walls of his cave.     16     Walls at the Apollo site in Namibia are believed to be the oldest rock paintings to date.

Before paper came along, people used clay or wax tablets on which they wrote with sharp objects such as metal sticks or bones. Around 6000 years ago, the Egyptians invented the first paperlike material called papyrus. The word “paper” actually comes from the word “papyrus”.

  17   Bones or metal sticks were no longer useful as the papyrus could not be scratched. So the Egyptians created a reed-pen perfect for the papyrus.     18     And thus, ancient Egyptians transformed bamboo stems (茎) into an early form of a fountain pen.

Another writing instrument that remained active in history for a long period was the quill (鹅毛) pen. Introduced around 700 AD, the quill was a pen made from a bird feather. Goose feathers were most common.     19     For making fine line drawings, crow feathers were the best.

When writers had better inks and paper and handwriting had developed into both an art form and an everyday occurrence, man’s inventive nature once again turned to improving the writing instrument.   20  

A. Now something was needed to write upon the papyrus.

B. The papyrus became the most popular material at that time.

C. Swan feathers were of a high quality, being rare and most expensive.

D. Bamboo stems were better and much more expensive than goose feathers.

E. This led to the development of the modem fountain pen in the 19th century.

F. These were mostly the stems of grasses, especially from the bamboo plant.

G. These drawings showed events in daily life like the planting of crops or hunting victories.

【答案】16.G17.A18.F19.C20.E

【解析】本文是一篇说明文。人类用来记录和表达思想感情的书写工具的历史,就是文明本身的历史。这就是我们如何了解我们的祖先和他们的生活。文章介绍了改进书写工具的发展。

16.上文提示“大约公元前24000年,穴居人开始用石头在洞穴的墙上画画。”再根据下文提示“纳米比亚阿波罗遗址的墙壁被认为是迄今为止最古老的岩画。”承接上下文,G项These drawings showed events in daily life like the planting of crops or hunting victories.(这些图画展示了日常生活中的事件,如种植庄稼或打猎的胜利。)切题。故选G。

17.下文提示“由于纸莎草纸不能被刮伤,骨头或金属棒不再有用。”承接下文,A项Now something was needed to write upon the papyrus.(现在需要在纸莎草纸上写点什么。)切题。故选A。

18.上文提示“因此,埃及人创造了一种芦苇笔,完美地用于纸莎草纸。”承接上文,F项 These were mostly the stems of grasses, especially from the bamboo plant.(这些主要是草的茎,尤其是竹子的茎。)切题。故选F。

19.上文提示“最常见的是鹅毛。”承接上文,C.项Swan feathers were of a high quality, being rare and most expensive.(天鹅羽毛质量很好,既稀有又昂贵。)切题。故选C。

20.上文提示“当作家们有了更好的墨水、纸张和书法,它们已经发展成为一种艺术形式和日常生活的一部分时,人类的创造性再一次转向改进书写工具。”承接上文,E项This led to the development of the modem fountain pen in the 19th century.(这导致了现代钢笔在19世纪的发展。)切题。故选E。

【安徽省芜湖市第一中学2020届高三上学期基础检测】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Be Healthy and Happy We all want to be healthy, happy, free of stress and more productive in life.

1. Get enough sleep. It not only keeps you healthy but also you will be happier. It is said that “Early to bed, early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”   16  

2. Drink plenty of water.     17     The benefits of water are amazing. Water helps keep your skin clear, leaving you feeling happier and better about your body. Water is just simply an amazing source in itself for your overall health. Try to drink 8 glasses a day.

3. Smile and laugh. Don’t get sad over small problems or take any joke seriously which hurts you. Instead, if you feel so hurt, you prefer to slay away from that friend.     18     Respect your friend from a good perspective. Smile and laugh all the time and you will be happy.

4.     19     Help your mom do the dishes, help out your dad in the kitchen, clean your room, or do anything that could help your family. It will not only make them love you more, but you will feel happy knowing you have done good even if you moved out twenty years ago and are a father yourself.

5. Have goals. Always believe you can achieve. If you can dream it, you can achieve it, no matter what.     20     Organization plays a very important role in achieving goals, so organize yourself.

A. Help out your family.

B. Don’t get in touch with him/her.

C. So make sure you go to sleep earlier.

D. Of course keep goals and dreams realistic.

E. Water is good for everything in your body.

F. The majority of our body is made up of water.

G. However, don’t show him that you don’t like him.

【答案】16.C17.E18.G19.A20.D

【解析】本文是一篇说明文。健康、快乐是人们希望长期获得的,但是你知道如何获得吗?

【小题16】根据第二段主题句Get enough sleep与空前的It is said that “Early to bed, early to rise makes a man healthy, wealthy and wise.”判断,此处是确保你早点儿睡觉。

【小题17】根据第三段主题句Drink plenty of water与空后的The benefits of water are amazing判断,水对身体是有益的。

【小题18】根据第四段主题句Smile and laugh.与空前的 Instead, if you feel so hurt, you prefer to stay away from that friend判断,此处应填“可是不要让他看到你不喜欢他”。

【小题19】根据第五段中的Help your mom do the dishes, help out your dad in the kitchen, clean your room, or do anything that could help your family.判断,“帮助家人”能够概括本段中心。

【小题20】根据空前的If you can dream it, you can achieve it, no matter what判断,此处是要把你的目标与梦想定得实际一点,这样通过自我规划,你就能实现目标与梦想。

【河南省十所名校2020届高中毕业班尖子生第一次考试】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项

Getting along with people can be tough. The following are some suggestions that can help you in some way.

Accept human nature.  Humans make mistakes.  People aren’ t always nice.  They also have all of the problems that you have in your life.    36    This is important to remember when you’ re trying to get along with people who are very difficult or seem to be ignoring you; everyone is just doing the best that they can.

  37   People are all very different: that’ s what makes life interesting.  And just like people are all different, the world is also very complex. Every situation is different, always. Just because someone doesn’ t make the choice that you would make or just because they take a less efficient or smart path to get where they’re going doesn’t make them wrong.

Practice forgiveness. Forgive people when they do make mistakes. Sometimes you just have to stop and give people the benefit of the doubt ( to believe someone even though you are not sure whether what the person is saying is true). They might really be sorry or they might really not know that what they did was bad.   38  

Keep an open mind. Sometimes you have to give people the benefit of the doubt.    39    For example, when people invite you to parties, really consider going instead of just brushing the invitation aside because you don’ t think they’re serious.

Do something together.    40    You can work together on a project for school or work. You can also try a new activity together. These activities will give you more to talk about and lots of chances to interact and get to know each other.

A. Think about what your words really say.

B. Respect that there are lots of valid choices.

C. Everyone is dealing with their own set of problems.

D. Doing things together is a great way to bond with people and make friends.

E. You have to forgive them so that you can move on to happier feelings.

F. You might think that they hate you but they might be honestly trying to be nice to you.

G. Even when someone’ s making you mad, thank them for their effort to help or their suggestions.

【答案】36.C37.B38.E39.F40.D

【解析】这是一篇说明文。文章讲述了与人交往时的建议。1. 接受人类的本性。每个人都会犯错误,也会有着和你相同的问题,但要记住每个人在和别人相处的时候有可能已经是做到他的最好了。2. 尊重合理的选择。每个个体都是不同的,这也是生命的有趣之处。和你选择不一样也不代表别人是错的。3. 练习宽恕。在别人犯错的时候要学会原谅。他们可能真的会感到抱歉或者不知道自己做的是错的。4. 保持心胸开阔。有时候你觉得别人可能不喜欢你,但别人可能在试着对你好。5. 共同完成某事。共同做事是将你和其他人连在一起的纽带。这些活动也能让你们能有共同的话题。

36.在第二段第二句提到“Humans make mistakes.”是人都会犯错的,而这是人类的本性,你有的问题别人也会有。选项C“每个人都在处理自己的事情”承接上文。该选项中的problems与前句中的problems前后呼应。故选C项。

37.由第三段最后一句提到“与自己的选择不一样的也不代表他的选择是错的”,B选项中的choice与最后一句中的choice前后呼应。故选B项。

38.第四段空处需选择一句总结性句子。第四段给出的建议为“练习宽恕”,E选项中“你要选择原谅他们,这样才会过的开心”,与第四段第一句呼应,故选E项。

39.文中第五段提到“保持心胸开阔”,并举了一个例子:别人在邀请你去派对时,认为你一定会去而不是把请柬放在一旁。F选项中提到“你有可能认为别人是讨厌你,但别人是想对你好”,与本段中的例子相呼应,故选F项。

40.文中第六段提到“共同完成某事”。D选项中“一起做某事是和人交往、交朋友的好方式”切题。故选D项。

分析本文的语篇结构,可以知道第一段是文章的主题句,然后接下来各段的语篇结构都是主题句(总)+支撑句(分)(分述主题的具体内容/说明原因/举例证明等)。本文第二段主旨句应为“Just because someone doesn’ t make the choice that you would make or just because they take a less efficient or smart path to get where they’re going doesn’t make them wrong.”别人和你做不一样的选择,或者别人选了低效率的或其他的道路也不代表别人是错的,B选项中的choice与该主旨句中的choice相呼应,故选B。

【山东省济南市济钢高级中学2020届高三第一次诊断】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to Use Social Media Positively

Nowadays so common is social media in our society that almost everyone is connected to some form of it. We are in a fast-paced, technologically evolving(进化) society and we are addicted to social media. 36 

So how does one ensure a positive online reputation? It’s simple:

Keep it clean. Party photos with alcohol are an absolute no-no. Would you want to have your boss see these photos?  37   Make sure to post contents that you feel positively reflect you, your creativity and your skills.

 38  You have a private account so you can post anything you want? This is decidedly not the case. Privacy settings make it harder to see your full account, but it’s not impossible. Under no circumstance should you rely on privacy settings as a way to protect inappropriate contents.

Ensure you’re careful and professional. Keep it classy (优等的)! Discover your brand, or what you want people to think of you. Proper spelling and grammar is always a plus, but it may not be your brand.  39   In this way, you can earn approval.

Follow these simple rules and you’re on your way to building, or restoring an online reputation. Using social media positively doesn’t mean you can’t have fun and use it to express yourself; however, you want to ensure that you’re OK with anyone seeing everything you post.  40  So your post can get your friends active and happy.

Like it or not, your social networks reflect you—make sure you look like the shining star that you truly are.

A. Try to do everything as well as you can.

B. In fact, we long for social media and need it.

C. Social media is very fast to use but very difficult.

D. Don’t trust privacy settings at all.

E. Be entirely sure about what you’re posting.

F. Once you click post, there’s no looking back.

G. Make sure your post is written personally.

【答案】36.B37.E38.D39.A40.F

【解析】本文是一篇议论文。作者介绍了如何在社交网站上发布合适的帖子以表现出自己的正能量。

36.空格前一句话的意思是“我们生活在一个快节奏的、科技发展的社会中。在这个社会中,我们对社交媒体很迷恋。”空格处承接上句,表示“事实上,我们渴望社交媒体并且需要它”。故选B。

37.前一句给出了一个你不该上传的照片的例子,后面建议要上传能够正面反映你的内容,所以空格处应该是一个过渡性语句,即:要完全确定你要上传的内容。故选E。

38.空格处是该段的主题句。该段的主要内容是作者建议我们不要相信隐私设置。故选D。

39.前面几句的意思是在写帖子的时候,要找到自己的品牌,拼写和语法正确,总之要尽可能地把内容写好。故选A。

40.该句的意思是“一旦你点击发布,就没有回头路了。”与前一句的“然而,你要确保你的帖子对于任何看到你发布的任何内容的人来说都是适合的”形成逻辑上的一致。故选F。

【湖北省部分重点中学2019-2020学年高三上学期零模】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Running is a great way to get in shape and just about everyone can do it. Given that it's so easy to take up the sport, a lot of beginners jump right into running without actually knowing what it takes to establish a healthy routine.

  36  . If you are just starting out, avoid the following things to help you increase your chances of running success.

Doing too much too soon

One of the biggest mistakes beginners make is doing too much too soon. Picking up a new hobby like running is no doubt exciting. Runners need to ease into the sport before increasing the distance.   37   .

 38 

Beginners might think they need to run nearly every day to meet their fitness or weight-loss goals, but this couldn't be further from the truth.   39   , especially for beginners whose muscles and bones haven't yet been conditioned for such intense (剧烈的) exercise. So it's important to give your body ample rest between workouts. Follow a training plan that includes rest days.

Comparing yourself to others

  40  , You're excited about running, so you are probably reading running blogs, magazines and message boards where you might start to feel inadequate about your own running pace. Instead of getting down on yourself, remember that every runner was once a beginner and use their success as motivation!

A. Not running every day

B. Not taking rest days

C. Running is a demanding activity which can be really hard on your body

D. As mentioned, a healthy routine is what they attach importance to

E. When starting out with running, it's tough not to compare yourself to others

F. Many make a number of common mistakes, which can interfere (干扰) with training or lead to injury

G. It will help reduce the risk of injury, so you can continue with your new running routine

【答案】36.F37.G38.B39.C40.E

【解析】本文是一篇应用文,介绍了对于刚开始跑步的人,要避免哪些事项会提高成功的机会。

36.根据上文. Given that it's so easy to take up the sport, a lot of beginners jump right into running without actually knowing what it takes to establish a healthy routine.可知鉴于这项运动非常容易,许多初学者在没有真正知道如何建立健康的日常生活的情况下直接跑步。承接上文,F项(许多人会犯很多常见的错误,这些错误会干扰训练或导致伤害)切题,故选F项。

37.根据上文Runners need to ease into the sport before increasing the distance.可知跑步者需要在增加跑步距离之前进行放松运动。承接下文,G项(它有助于降低受伤风险,因此你可以继续新的跑步日常)切题。G项it指的是前面整个句子,对前面的句子做出了进一步的解释。故选G项。

38.根据本段Beginners might think they need to run nearly every day to meet their fitness or weight-loss goals, but this couldn't be further from the truth 。和Follow a training plan that includes rest days.可知初学者可能会认为他们几乎每天都要跑步以达到他们的健身或减肥目标,但这不可能是事实。要在训练计划中安排休息。所以这段要讲的误区就是坚持跑步而不休息,B项(没有休息日)符合,故选B项。

39.根据后文especially for beginners whose muscles and bones haven't yet been conditioned for such intense exercise.可知特别是对那些肌肉和骨骼不适合如此剧烈的运动的初跑者,此处是想表达跑步是一项有难度的运动,连接下文,C项(跑步是一项要求很高的运动,对你的身体来说可以真的很难)切题,故选C项。

40.根据小标题Comparing yourself to others可知跑步的一个误区就是拿自己和别人比较,E项(刚开始跑步的时候,不拿自己和别人比较很难做到)符合语境,故选E项

【黑龙江省大庆市铁人中学2020届高三上学期开学】任务型阅读。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,请把答案写在答题卡上。

If you need to prove who you are in China, you will usually need to use an ID card. It shows your name, date of birth, address, nationality, photo and ID number.    36   

On April 17, Alipay introduces its first electronic ID card. The card is an electronic version of real ID card and is recognized by Ministry of Public Security.       37       Users can simply select “Web ID” in the app and follow the instructions.

The electronic ID card can now be used in Hangzhou, Suzhou and Fuzhou. People in these three cities can use the card to check into hotels, buy train tickets and do other tasks      38     .

About 4 million people will be able to use the service within the next year. “     39     Even if they forget their ID cards, they can still get things done. Since the process is simplified, it also makes things easier for government offices and companies,” Tang Feifan, mayor of Suzhou, told Zhangjie online.

It’s safe to use Alipay’s new service, in case you are worried that someone might steal your identity.     40    Then, you have to pass both a fingerprint and facial recognition scan before you can use the electronic ID card.

A. This gives people another choice.

B. The safety of the electronic ID card is the main concern.

C. They don’t have to show their standard ID card anymore.

D. But not all people have welcomed the electronic ID card.

E. But now, you can prove your identity using your smartphone.

F. It’s quite easy to get an electronic ID card by using the Alipay app.

G. First, you must unlock your phone, and enter your Alipay password.

【答案】36.E37.F38.C39.A40.G

【解析】这是一篇说明文。4月17日,支付宝推出了第一张电子身份证。该卡为电子版本的真实身份证,经公安部认可。并介绍了电子身份证给了人们另一种办事的选择,并带给人们便利。

36.根据下文On April 17, Alipay introduces its first electronic ID card. The card is an electronic version of real ID card and is recognized by Ministry of Public Security.(4月17日,支付宝推出了第一张电子身份证。该卡为电子版本的真实身份证,经公安部认可。)介绍了一种新的用你的智能手机证明你的身份的方式。故选E符合语境。

37.根据下文Users can simply select “Web ID” in the app and follow the instructions.(用户只需在应用程序中选择“Web ID”并按照说明操作即可。)可知使用支付宝app很容易获得电子身份证。故选F。

38.根据上文People in these three cities can use the card to check into hotels, buy train tickets and do other tasks(这三个城市的人们可以用这张卡入住酒店、购买火车票和做其他事情。)可知使用电子身份证的人不再需要出示他们的标准身份证就可以处理日常事务。故选C。

39.根据下文Even if they forget their ID cards, they can still get things done.(即使他们忘了带身份证,他们仍然可以把事情办好。)可知电子身份证给了人们另一种办事情的选择。故选A。

40.根据下文Then, you have to pass both a fingerprint and facial recognition scan before you can use the electronic ID card.(然后,你必须通过指纹和面部识别扫描,然后才能使用电子身份证。)中的then可对应到G选项的first, 表示“首先,您必须解锁您的手机,并输入您的支付宝密码。”代入符合语境。故选G。

 

 

 

栏目导航

  1. 英语辅导

猜你喜欢高三辅导

高三辅导热门文章

高三辅导头条信息

高三辅导最新信息

高三辅导推荐信息

高三辅导特荐信息

高三辅导滚动信息

高三辅导重点信息

高三辅导图文信息

高三辅导跳转信息

学历评测