手机版| 英语课堂| 个人中心| 注册| 登录 关注云教 关注订阅号
您的位置: 淮南英语培训机构 > 暑假辅导 > 高中暑假辅导 > 英语家教暑期解析高考英语阅读理解

英语家教暑期解析高考英语阅读理解

英语家教暑期解析高考英语阅读理解

B

(2018·云南高三年级八校跨区调研考试)

If our kids don't fall,they don't learn to get up.I still remember the day in high school that my mom forgot to pick me up from school.I'm the oldest of four children,and no doubt she'd had a long day with the other kids and it'd slipped her mind.After waiting at school for an hour,I walked the three miles home,and when I got to my house,I shut our front door with anger,stormed into the kitchen and screamed in my mom's face that she'd forgotten me.

Later that night,my dad told me I no longer had a ride to school the next day.I figured my mom would still take me,but when the morning came,she refused.It was midterm,and as a straight­A student ready to start college applications,being late wasn't an option.In my mind,missing these tests would have been the end of my academic career.I begged my mom.I told her she was ruining my future and everything I'd worked for.But she held_her_ground,and that day,I walked to school.And I missed my tests.

英语家教暑期

My mom didn't rescue me from failure.She let me suffer from it.She let me figure it out.She let me learn.Now,as a mom myself,I've realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow,learn and think outside of ourselves.It's how we self­educate to learn what's right and respectable,and what's not.It's how we become responsible and enthusiastic.

Falling down makes us better,because we learn how to get up.

4.Why did the author shout at her mother?

A.Because she was tired after walking home.

B.Because she missed some important tests.

C.Because her mother had ruined her future.

D.Because her mother didn't pick her up home.

5.How does the author feel about her experience now?

A.Disappointed.  B.Merciful.

C.Beneficial.  D.Embarrassed.

6.What does the underlined phrase“held her ground”in Paragraph 2 mean?

A.Stuck to her decision.

B.Gave in to me.

C.Said yes to me.

D.Stayed in the place.

7.What is the best title for the text?

A.Offer Your Kids Help if Necessary

B.Stop Rescuing Your Kids from Failure

C.Be Responsible for Your Kids' Failure

D.Try to Meet Your Kids' Demands

高考英语

【解题导语】本文作者通过亲身体会告诉我们:失败让我们变得更好,因为我们在失败中学会成长。

【难句分析】Now, as a mom myself, I've realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow,learn and think outside of ourselves.

分析:这是一个复合句。本句含有that引导的宾语从句;because引导原因状语从句, how引导表语从句。

译文:现在,作为一个母亲,我意识到我想让我的孩子经历失败,因为失败是我们如何成长、学习和思考的一个过程。

4.D 考查细节理解。根据第一段的“After waiting at school for an hour, I walked the three miles home,and when I got to my house,I shut our front door with anger,stormed into the kitchen and screamed in my mom's face that she'd forgotten me”可知,作者在学校等了一个小时,后来自己走回了家,因此她对妈妈没有去学校接她非常生气。故选D。

英语阅读理解

5.C 考查细节理解。根据第三段中的“Now, as a mom myself, I've realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow,learn and think outside of ourselves”说明作者现在认为她之前的经历对她是有益的(Beneficial)。

6.A 考查词义猜测。根据第二段的“But she help_her_ground,and that day, I walked to school”中But的转折意味以及后面作者仍然走着去上学可知,妈妈仍坚持她的观点,没有送作者去上学。

7.B 考查标题判断。根据第三段和第四段的叙述,尤其是第三段的“My mom didn't rescue me from failure”及“I want my kids to experience failure because failure is how we grow,learn and think outside of ourselves”可知,B项最适合做文章标题。A项“如果有必要,给你的孩子提供帮助”与D项“尽力满足你孩子的要求”均与文章内容相悖。C项“对你孩子的失败负责”是年少时作者对妈妈的不满。

以上由安徽淮南英语家教暑期解析高考英语阅读理解

英语家教暑期解析高考英语阅读理解转载请注明:http://www.5858edu.com/606.html

免费预约试听

上一篇:英语暑期家教点评解析高考英语阅读提速练习
下一篇:淮南暑期英语培训解析高考英语阅读理解