手机版| 英语课堂| 个人中心| 注册| 登录 关注云教 关注订阅号
淮南英语培训: 淮南英语培训机构 > 高中辅导 > 高考冲刺 > 淮南英语辅导2019届高考英语一轮分块专练题:必修1 Unit 1

淮南英语辅导2019届高考英语一轮分块专练题:必修1 Unit 1

淮南英语辅导2019届高考英语一轮分块专练题:必修1  Unit 1  高考试卷分块专练

1

 

Ⅰ.阅读理解

A

(2018·成都高三第一次诊断)When you use our university library there are different learning spaces available so you can decide what is best for your purpose.

Social learning areas

We recognize that you can learn from your friends so we've provided social study areas in our library. Here you can discuss your work with your friends without worrying about disturbing others as a reasonable level of noise is accepted, though we do ask that you're considerate of other students and staff.

Group study rooms

There are bookable (可预定的) group study rooms of various sizes in the library. These rooms are well equipped so that you can easily work in groups or practise presentations.

·Bookings are available to groups of 3 or more students.

·Bookings can be made in hourly blocks up to a maximum of 2 hours per group per day.

·Bookings can be made for the present week and the following week.

·Contact the library Help Desk online to book a room. Bookings are restricted to student use only.

Silent study spaces

We know that sometimes you may prefer to study on your own. To help you achieve this we have individual quiet or silent study areas.

In order to preserve the quiet study environment and to avoid disturbing other students, discussion about your course work or exams, or using mobile phones isn't permitted anywhere in these areas.

Food,  drink and phones

Cold drinks and snacks can be consumed in most areas of the library though we ask that you help keep the learning environment clean and pleasant for everyone by clearing rubbish into the bins provided.

Mobile phones can be used in the social learning areas and group study rooms but not in the silent study spaces or the hallways or stairs that lead to those areas. We ask that you switch your phone to silent mode when you come in the library.

语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了应如何使用大学图书馆。

1.What is the purpose of social learning areas provided in the library?

A.To offer students access to library staff.

B.To help students learn to be considerate.

C.To keep students free from disturbance.

D.To enable students to learn from each other.

解析:选D 细节理解题。根据第二段第一句“We recognize that you can learn from your friends so we've provided social study areas in our library.”可知,图书馆提供社交学习区域的目的是让学生能够相互学习。故选D。

2.What should students pay attention to when using the library?

A.Taking rubbish out when leaving.

B.Avoiding having cold drinks and snacks. 

C.Keeping their mobile phones silent all the time.

D.Using mobile phones only in the hallways or stairs.

解析:选C 细节理解题。根据最后一段最后一句“We ask that you switch your phone to silent mode when you come in the library.”可知,学生在使用图书馆时应该注意一直保持手机静音。故选C。

3.What is the text mainly intended for?

A.Introducing additional regulations of a university library.

B.Showing how to make use of a university library.

C.Recommending a university library the author visits.

D.Explaining why a university library is a good place for study.

解析:选B 写作意图题。通读全文并结合并根据第一段的内容可知,文章主要介绍了如何充分利用大学的图书馆。故选B。

B

Moutai Thanks the Hit Movie

Wolf Warrior Ⅱ for Free Advertising

Chinese box office hit Wolf Warrior Ⅱ has received a thank­you letter from  the  president  of  China  Kweichow  Moutai (Group) Distillery Co., Ltd, the country's most famous brand of liquor, because of the scenes where the hero drank Moutai  liquor in the movie.

The movie, which premiered (首映) on July 27,2017, tells the  story of a former Chinese People's Liberation Army soldier protecting Chinese citizens and local factory workers in an African war zone.

The patriotic (爱国的) emotions have proven popular with  audiences. By the end of September, Wolf Warrior Ⅱ had earned more than 5.6 billion yuan, breaking China's all­time box office record, set last year by Hong Kong comedy The Mermaid. Wu Jing, 43, both starred in and directed Wolf Warrior Ⅱ, whose prequel (前传) earned 525 million yuan in 2015.

On August  7,  Yuan  Renguo,  president  of Kweichow Moutai, congratulated Wu Jing on his success in an open letter on the company's website. “The movie has hit a new record and become a phenomenon,”  Yuan wrote.  “The movie is now synonymous (相同的) with patriotism. Your free advertising of Moutai in the movie has once more allowed this famous Chinese brand to impress the world.”

Yuan also added that the company had organized screenings of the film for its more than 30,000 employees, which improved their feelings of nationalism and  “company  cohesion (凝聚力)”.

Many moviegoers also said they were impressed by the patriotic plot of Wolf Warrior Ⅱ. Tong Yemeng, a 32­year­old office worker from Beijing, told Sixth Tone that she watched the film because of positive reviews from her colleagues and on the social media. “I felt so moved and proud of my country when I saw Wu Jing waving the national flag in the war zone,”  she said. “It showed our increasing national power.”

语篇解读:本文是对2017年热门电影《战狼Ⅱ》的介绍,该影片主题突出,表现的是一种爱国情怀和为国家、为民族不惜牺牲一切的精神,充分展现了当代中国军人的责任和担当,充满正能量。

4.What did the hero of Wolf Warrior Ⅱ once do?

A.He was a worker.     B.He was a soldier.

C.He was a coach. D.He was a president.

解析:选B 细节理解题。根据第二段中的“The movie ... tells the story of a former Chinese People's Liberation Army soldier protecting ... zone.”可知,《战狼Ⅱ》中的英雄曾经是一名军人。故选择B项。

5.Why is Wolf Warrior Ⅱ so popular?

A.Because the movie is concerned with the love of our country.

B.Because Wu Jing played a key role and directed the film.

C.Because it is the first film concerning an African war zone.

D.Because the plot gives audiences a deep impression.

解析:选A 细节理解题。根据第三段中的“The patriotic(爱国的)  emotions have proven popular with audiences.”可知,这部影片很受欢迎的原因与爱国有关。故选A项。

6.Which word can best describe Yuan Renguo's attitude towards the movie when he wrote the letter?

A.Favorable. B.Astonished.

C.Relieved. D.Uncaring.

解析:选A 推理判断题。根据第四段中的“The movie has hit a new record and become a phenomenon”与“... has once more  allowed  this  famous Chinese brand to impress the world”和第五段,再结合文章标题可知,他写信时是非常赞许这部电影的。故选A项。

7.What caused Tong Yemeng to see Wolf Warrior Ⅱ?

A.Desiring to relax. B.External influence.

C.Feeling lonely. D.Friends' urgency.

解析:选B 细节理解题。根据最后一段中的“Tong Yemeng,a 32­year­old office worker from Beijing, told Sixth Tone that she watched the film because of positive reviews from her colleagues and on the social media.”可知,是外部影响促使她去看《战狼Ⅱ》的。故选B项。

C

(2018·长春质检)When the telephone rings late at night, most women guess it must be one of only four or five people calling.A sister? Maybe.An emergency? Possibly.A mother? Probably not at that time of night.Much more probably it is a close female friend calling to tell you that she is heartbroken because she has split_up with her boyfriend again or perhaps simply that a good movie has just started on TV.

At a time when families are spread far and wide and marriages often end in divorce, friendships are becoming more and more important.Erika, a 32­year­old lawyer, is strengthened by her ten­year friendship with her married friend Jane.“I was very sick one night, so I called Jane at about 3:00 a.m.to talk about it,” she says.“She was very supportive and even came over to take me to the doctor's.”

As American TV shows like Friends have become more popular, many of us are beginning to see the value of such friendships.TV shows like this tell us that our romantic relationships may not last, but we need to keep in touch with our close friends if we want to survive.

With Erika's family 200 miles away, it is Jane who keeps a spare set of keys to Erika's apartment and waters her plants whenever she is away.“Having Jane around gives me a certain amount of freedom.It is not the kind of thing that you could ask anyone to do, but she knows I would do the same for her.” Jane, who may move to a different city soon, is worried about leaving such a support system of friends.“My friends have more to do with my life than my parents and, therefore, I don't have to spend a lot of time explaining things to them.Friends are more up to date with what is happening.”

语篇解读:本文是一篇议论文,以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点。

8.A late­night phone call for most women is probably from ________.

A.a relative B.a friend

C.a doctor D.a stranger

解析:选B 细节理解题。根据第一段最后一句“Much more probably it is a close female friend ... or perhaps simply that a good movie has just started on TV.”可知,深夜给女性打电话的可能是一个朋友,故B项正确。

9.What does the underlined phrase “split up” in Paragraph 1 mean?

A.Shown up. B.Picked up.

C.Broken up. D.Taken up.

解析:选C 词义猜测题。根据画线短语所在句可推知,更有可能的是,一位亲密的女性朋友打电话告诉你,她很伤心,因为她又和男友分手了,spilt up与break up意思相近,表示“分手”,故C项正确。

10.According to the passage, we can learn that Erika ________.

A.is Jane's male friend

B.treasures Jane's friendship

C.has been married for 10 years

D.lives far away from Jane

解析:选B 推理判断题。根据最后一段的“My friends have more to do with my life than my parents and, therefore, I don't have to spend a lot of time explaining things to them”可知,Erika认为她的朋友比父母更多地参与她的生活,因此,她不需要花很多时间来向她们解释事情;据此可以判断,Erika很珍惜和Jane的友谊,故B项正确。

11.Which of the following can be the best title for the text?

A.Friendship Counts

B.Friendship Demands Freedom

C.Friendship Needs Understanding

D.Friendship Strengthens Romance

解析:选A 标题归纳题。通读全文可知,本文以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点;故A项最能体现主题,适合作文章的标题。

D

About three decades ago, China was known as the “Bicycle Kingdom”.But the two­wheeled transport's popularity began to fade, with many bikes soon replaced by their fuel­powered competitors.

But recent months have seen a renaissance of the bike across China, with an increasing number of people choosing cycling instead of driving to schools, to workplaces or to do sightseeing.The introduction of bike­sharing schemes, first developed by new companies like Ofo and Mobike, has brought the trend to a new level.According to data from iResearch Consulting Group, the first week of this year saw 5.85 million active users of Mobike while Ofo had 1.4 million active users.

People can unlock the shared bikes by simply using their smartphones.The bikes are equipped with GPS and can be left anywhere in public places for the next user.They're popular among many Chinese people as they provide an effective answer to the “last mile” problem, which refers to a person's final journey.“In places where the subway doesn't reach and where it's difficult to change from one kind of transport to another, it's so easy to get where you want to go with Mobike,” Hu Hong, 29, said.She rides a bike to work.

However, the schemes have also led to problems such as illegal parking, vandalism (故意破坏) and theft.“Bike­sharing is a greener method of transportation and provides a user­friendly experience,” said Liu Xiaoming, Vice­Minister of Transport.“But it's a combination of online and offline business.Operators are usually strong in online services, but lack offline business experience.”

In fact, these problems are also shared by bike­sharing schemes abroad.Set up in 2007, Vélib is a large­scale public bike sharing system in Paris.By October, 2009, a large number of Vélib's initial bikes had to be replaced due to vandalism or theft.Bikes were found hanging from lampposts (街灯柱) or thrown into the Seine River.

语篇解读:本文是一篇说明文。共享单车在中国兴起,这种创新的交通方式让人们的出行变得更便利的同时也存在着诸多问题。

12.What can we learn about Ofo and Mobike from the text?

A.Their bikes are aimed at people who can't afford a car.

B.They are pioneers in the field of bike sharing in China.

C.There are 7.25 million people using their bikes this year.

D.No other bike­sharing system in the world can match theirs.

解析:选B 细节理解题。由第二段的“The introduction of bike­sharing schemes, first developed by new companies like Ofo and Mobike”可知,Ofo和Mobike是最早把单车共享方案引入中国的公司,也就是说,它们是中国单车共享领域内的开辟者。

13.Why are shared bikes convenient according to Hu Hong?

A.They can be shared by a lot of different people.

B.They allow people to use various forms of transport.

C.They are a useful addition to other means of transport.

D.They are accessible as long as people have smartphones.

解析:选C 推理判断题。由第三段Hu Hong的话可知,在地铁到不了的地方和难以更换交通方式的地方,共享单车可以轻易地带你去任何你想去的地方;由此可以推知,她认为共享单车方便是因为它们是对其他交通方式有用的补充。

14.What do we know about the existing problems with bike sharing?

A.They are actually universal phenomena.

B.They are brought by bike­sharing users.

C.They are mainly caused by the operators.

D.They are the results of illegal companies.

解析:选A 细节理解题。由最后两段尤其是最后一段的“these problems are also shared by bike­sharing schemes abroad”可知,单车共享存在的问题是一种国内外都普遍的现象。

15.What could be the best title for the text?

A.What problems does bike sharing face in China?

B.Bike sharing: a new battle begins in China

C.Why is bike sharing popular in China?

D.Bike sharing is booming in China

解析:选D 标题归纳题。阅读全文可知,本文主要介绍了共享单车在中国兴起的情况,并说明了它的好处与随之而来的问题。

Ⅱ.阅读七选五

School newspapers are considered to be one of the best media of teaching students about various problems in the society.They create a sense of achievement in the minds of the students and help students improve their writing, creativity and management skills at a young age.__1__ So it's important to start a school newspaper.

School newspapers are supposed to be “Of the students, By the students and For the students”.The committee of the “little journalists” should include a student with excellent writing and editing skills acting as the editor, along with a team of 3 or 4 other writers regularly writing articles.Students outside the committee might also be given a chance to write short stories, poems, jokes etc.__2__ This is because it can give a fair chance to all the students.

__3__ To make the contents available to readers, the contents have to be classified into different topics, including news articles on current problems, school news and announcements, activity schedules for sports and quiz competitions, columns (专栏) for personal contributions (投稿), such as jokes, puzzles, paintings and photography.__4__ School kids can be asked to write their views about the paper or about any topic that they wish for.

It's common to publish school newspapers every month.The committee may be allowed to select any other duration (持续时间) if it wishes to.__5__

Now, does starting a school newspaper still seem like a challenge?

A.It reflects students' special interests and hobbies.

B.A school newspaper is basically a collection of contents.

C.It would be advisable to elect a new committee annually.

D.They have the art of discovering new talent out of the students.

E.Letters to the editor are also an important part of the newspaper.

F.However, committee members should ensure publishing schedules are followed.

G.But schools may publish their newspapers by putting them up for viewing in classrooms.

语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了校报的作用和如何办校报。

1.选D 本空承接上句介绍校报的作用,D选项中的They与上句的They形成并列,指代school newspapers。

2.选C 由本段的“Of the students, By the students and For the students”和最后一句可知,校报应该为所有学生提供一个公平的机会,故此处建议每年选举新的编委会。C选项中的committee与本段中的关键词committee一致。

3.选B 由本段中的“contents, different topics”可知,本段介绍了校报的内容。

4.选E 本空承接上文介绍校报应包含的内容。同时根据下句的“views about the paper or about any topic that they wish for”可知,此处是指校报也应该刊登读者来信,让学生发表对报纸的看法和希望增设的话题。

5.选F 本空与上句形成对比。编委会可以自主选择校报的出版率,但是编委会需要严格执行校报出版进度表。

淮南英语辅导2019届高考英语一轮分块专练题:必修1 Unit 1转载请注明:http://www.5858edu.com/2046.html

上一篇:2018年高考英语二轮复习专题限时集训: 语法填空
下一篇:淮南英语辅导2019届高考英语一轮分块专练题:必修1 Unit 2